Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,I.Š. ]

18. 07. 2017. 11:39 >> 11:10

U NAJVEĆOJ MJERI

Plenković: Požari pod kontrolom

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas u Splitu da je požar na području od Omiša do Splita u najvećoj mjeri pod kontrolom, a da se tamo gdje još ima potrebe gasi i lokalizuje.

 

 

  

"Zahvaljujući pomoći 'kanadera' i 'er-traktora', požar se gasi i lokalizuje. Ovo je jedan od 14 požara koji su u protekla tri dana izbili u Splitsko-dalmatinskoj županiji", rekao je premijer novinarima poslije sjednice Kriznog štaba sazvanog zbog požara na splitskom području.

On je zahvalio vatrogascima, pripadnicima Hrvatske vojske, policiji i građanima koji su svojim angažmanom branili kuće. Premijer je ocijenio da je sistem reagovao kako treba, da nije bilo stihije i odbacio kritike da nije učinjeno dovoljno kako bi se spriječilo širenje požara koji je sinoć stigao i do predgrađa Splita.

Premijer je rekao da je na gašenju požara u Dalmaciji angažovano više od 700 vatrogasaca i pripadnika vojske, a da je požarište dugo oko 14 kilometara i široko oko četiri.On je dodao da još nije moguće utvrditi kolika je pričinjena materijalna šteta, rekavši da je po njegovim saznanjima izgorjelo desetak kuća i objekata, uglavnom nenaseljenih.

"Vlada će nastojati da nađe sredstva kako bismo sanirali tu štetu", izjavio je Plenković.

Upitan jesu li požari podmetnuti budući da su izbili na 20-tak mjesta na području od Omiša do Splita, premijer je rekao da je o uzrocima teško govoriti budući da požari još nijesu ugašeni, ali da će biti sprovedena "temeljna istraga".

Plenković je rekao i da zasad nije potrebna međunarodna pomoć u gašenju požara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније