Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 07. 2017. 18:50 >> 18:22

KRITIKOVAO PREDSJEDNICU

Plenković ne prihvata ostavku ministra odbrane

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je danas izjavio da ne prihvata ostavku ministra odbrane Damira Krstičevića.

"Kao predsjednik Vlade Hrvatske ne prihvatam najavljenu ostavku Damira Krstićevića", rekao je Plenković na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Ministar odbrane ranije danas u izjavi za Jutarnji list rekao je da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju. Njegova odluka uslijedila je poslije kritika predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović koja je rekla da misli da je vojska trebalo ranije da bude upućena na požarom ugrožena područja između Splita i Omiša.

Grabar Kitarović je, međutim, kasnije u izjavi zagrebačkom dnevniku rekla da je iznenađena viješću o njegovoj ostavci i ocijenila da Krstičević ne snosi nikakvu odgovornost za to što vojska nije bila ranije poslata na požarom ugroženim područjima oko Splita.

Hrvatska predsjednica je dodala da da Vojska "ne može sama da izađe na teren već da mora da bude pozvana" i da u postojećoj situaciji "odgovornost imaju oni koji su na terenu krivo procijenili situaciju i prekasno pozvali u pomoć vojsku".

Plenković je kritikovao predsjednicu Hrvatske zbog te izjave i rekao da mu "nije poznato na temelju kojih informacija je predsjednica donijela takav zaključak".

Premijer je pritom uz to nekoliko puta pohvalio angažman ministra odbrane i ostalih službi u gašenju požara i procjeni situacije na terenu.

On je rekao da s predsjednicom nije ni razgovarao, i objasnio da vojska izlazi na teren tek na osnovu poziva i dogovora s Državnom upravom za zaštitu i spasavanje u okviru čijeg djelovanja su i vatrogasci. "Sav angažman vojske je bio pravovremen, koristan i učinkovit", naglasio je hrvatski premijer.

Plenković koji je danas posjetio područja ugrožena požarom, rekao je da je tokom gašenja sve funkcionisalo kako treba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније