Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

20. 07. 2017. 09:41 >> 09:13

IMA VIŠE POŽARA

Požari u BiH: Najgore na Čvrsnici

Civilna zaštita (CZ) opštine Jablanica saopštila je da se požarna linija u jednom dijelu planine Čvrsnica proširila, pa su zatražili delovanje helikoptera.

Promatrač koji sa grupom planinara izviđa područje koje je zahvatio požar, sinoć oko 21 sat javio je da se požarna linija u jednom dijelu proširila iznad kotline u kojoj je planirana akcija gašenja. Stoga iz CZ traže da djeluje helikopter u nekoliko navrata kako bi neutralizovao te tačke uz pomoć ljudi koji će biti na terenu.

Prema usmenoj informaciji dežurnog Operativnog centra Jablanica stanje na požaru jutros je nepromijenjeno, saopštio je Operativni centar civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Kada je u pitanju Konjic, u srijedu je u 12.20 sati ugašen požar na području Ljesovine. Međutim, nedaleko od ugašenog požara, oko jedan kilometar sjeverno, primjećena su dva nova požara na području između Ljesovine i planine "Viljak". Gori bukova i hrastova šuma, na nepristupačnom terenu.

Vatrogasci sa pripadnicima Šumarstva "Prenj" i lokalnim šumarom, brentačama, grabuljama i drugim alatkama pokušavaju spriječiti širenje požara.

Požar u području Ljesovine i jutros je aktivan. Površina koju je požar zahvatio teško je procijeniti zbog nepreglednosti terena, ali se pretpostavlja da se radi o više hektara.

Pripadnici PVJ Konjic i Šumarstva "Prenj" su u gašenju požara ostali do kasno u noć i danas će biti angažovani na gašenju tog požara.

Pored navedenih, u protekla 24 sata na području Hercegovačko - neretvanske županije registrirovana su još 23 požara u kojima je gorjela trava i nisko rastinje, otpad, smeće. Požari su registrirovni na području Mostara, Čitluka i Čapljine, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније