Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 06. 2013. 21:33 >> 21:33
2

OD 22 DO 6 SATI

Beograd: Ponovo zabrana prodaje alkohola

Zaštita života, zdravlja i bezbjednosti građana razlog ponovnog uvođenja zabrane prodaje alkohola od 22 do 6 sati.

U Beogradu se ponovo uvodi zabrana prodaje alkoholnih pića u trgovinskim i ugostiteljskim objektima od 22 do 6 sati, saopštile se gradske vlasti, prenosi agencija Anadolija.

Odluka je, kako je navedeno u obrazloženju, donijeta na osnovu izmjene Zakona o trgovini kojom je lokalnoj samoupravi dato pravo da sama reguliše vrijeme, način i mjesto prodaje alkoholnih pića.

U odluci je  precizirano da se zabrana ne odnosi na vrijeme novogodišnjih praznika i 13. i 14. januara i donijeta je nakon postignutog dogovora sa ugostiteljima i trgovcima.

Odluka je juče usvojena na sjednici gradskog parlamenta Beograda i ona je, kako je izjavio član Gradskog vjeća Milan Popović, u skladu sa promjenjenim nadležnostima lokalne samouprave i usklađena je sa zakonskim i podzakonskim aktima.

Ustavni sud Srbije je ranije proglasio Odluku grada Beograda o zabrani prodaje alkolnih pića neustavnom. Gradonačelnik Dragan Đilas je tada izjavio da će grad poštovati odluku suda, ali i da će insistirati na promjeni zakona.

Tokom primjene prethodne odluke u prijestonici Srbije drastično se smanjio broj ljudi kojima se, od 22 do 6 sati, ukazuje pomoć zbog alkoholisanosti.

"Za više od 40 odsto se smanjio i broj delinkvenata koji su neko djelo počinili pod dejstvom alkohola, a drastično je bio smanjen (preko 25 odsto) i broj maloljetnika koji su počinili neko takvo djelo pod dejstvom alkohola", saopšteno je na sajtu gradske uprave Beograda.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније