Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

27. 07. 2017. 13:56 >> 13:26

RASPISIVAJNE 6. AVGUSTA

Makedonija: Lokalni izbori 15. oktobra

Predsjednik Sobranja Makedonije Talat Džaferi izjavio je danas da će lokalne izbore raspisati 6. avgusta i da bi trebalo da budu održani 15. oktobra.

Na konferenciji za novinare povodom 100 dana na mjestu predsjednika parlamenta, Džaferi je potvrdio da će govoriti 2. aprila na proslavi makedonskog nacionalnog praznika Ilinden na mjestu Mečkin kamen kod Kruševa.

U Makedoniji se obilježavanje Ilindena organizuje na tri mjesta, a po pravilu predsjednik parlamenta je glavni govornik na obilježavanju godišnjice Kruševske repubike na Mečkinom kamenu.

Najava da će Džaferi, kao bivši pripadnik albanske paravojne formacije ANA (UČK), govoriti na proslavi Ilindena naišla je na negodovanje kod nekih makedonskih intelektualaca i dijela etničkih Makedonaca.

Ivanov misli da je Zaev i dalje gradonačelnik Strumice

Predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov poslao je poziv makedonskom premijeru Zoranu Zaevu na adresu Opštine Strumica da kao gradonačelnik prisustvuje obilježavanju praznika Ilinden, prenijeli su danas makedonski mediji.

Odgovarajući na taj poziv vršilac dužnosti gradonačelnika Strumice Kostadin Kostadinov je šefa države obavijestio da Zaev od kraja 2016. nije gradonačelnik i da je od polovine ove godine premijer Makedonije pošto je upravo od Ivanova dobio mandat.

U pozivu koji je upućen na adresu: "Zoran Zaev, gradonačelnik Opštine Strumica", Ivanov ga poziva da 2. avgusta povodom Ilindena prisustvuje ceremoniji polaganja cvijeća na spomenike Asnomu (Antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Makedonije) i revolucionarima Nikoli Karevu i Metodiju Andonovu - Čentu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније