Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

28. 07. 2017. 10:11 >> 09:43

KOSOVSKA MITROVICA

Zapaljen automobil Olivera Ivanovića

Nepoznate osobe zapalile su noćas, četiri sata poslije ponoći, automobil lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Požar, za koji policija vjeruje da je podmetnut, u potpunosti je uništio porodični automobil Ivanovića u Ulici Lole Ribara, a u požaru niko nije povrijeđen.

Pripadnici Kosovske policije obavili su uviđaj i, prema prvim rezultatima istrage, sumnja se da je riječ o podmetom požaru.

Zamjenik komandira Kosovske policije za Region sjever Besim Hoti izjavio je za Betu da je "policija okarakterisala slučaj kao podmetanje požara i izazivanje opšte opasnosti".

Hoti je rekao da počinioci, za sada, nijesu poznati ali da Kosovska policija radi na njihovom otkrivanju i na utvrđivanju motiva.

Ivanović je za agenciju Beta rekao da nema ličnih neprijatelja i privatan biznis, ali da ima političke neistomišljenike.

"Ja nemam baš ni jedan razlog zbog kojeg mi moglo da dođe do ovakvog revanšističkog ponašanja. Jedina stvar kojom se bavim je politika i samim tim navodi na zaključak da političko neslaganje može da bude motiv ovakvog napada", rekao je Ivanović.

On je dodao da je žalosno da sjeverna Mitrovica poslije 18 godina ponovo razmišlja o pitanju fizičke bezbjednosti, posebno imajući u vidu broj policajaca, što Kosovske policije, što međunarodnih predstavnika.

Ivanović je izrazio sumnju da će počinioci biti pronađeni, jer gotovo ni jedan ovakav slučaj do sada nije otkriven.

"Ne očekujem ništa od ove policije, jer do sada nijesu ništa uradili u sličnim situacijama. Ili je u pitanju nekompetentnost, što sumnjam, ili je u pitanju nedostatak hrabrosti i volje da se uđe u sukob sa kriminalcima i razriješe ovakvi slučajevi", rekao je Ivanović i naglasio da je bezbjednost grada ozbiljno ugrožena.

Iako mu je u posljednjih 15-ak godina ovo drugi zapaljeni automobil a izgorjele su mu i stranačke prostorije, Ivanović je rekao da se nije uplašio i da neće odustati od svojih političkih stavova.

"Oni koji ovo rade moraju da shvate da ovakvi pritisci i prijetnje djeluju samo kod slabih ljudi, a ja ne mislim da sam slab čovjek i ovo me neće promijeniti ni najmanje", rekao je Ivanović.

Prije nekoliko dana, ispred zgrade u kojoj živi, izgorio je i automobil bivšeg predsjednika opštine Zvečan i ortopeda u Kliničko-bolničkom centru Kosovka Mitrovica Dragiše Milovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније