Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

28. 07. 2017. 17:56 >> 17:27
4

BLOKIRALI SAOBRAĆAJ

Hrvatski taksisti protestuju protiv Ubera

Taksisti u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu danas su ponovno organizovali protest protiv poslovanja firme za prevoz na poziv "Uber" u Hrvatskoj, tražeći da se ukine Uberova aplikacija za mobilne telefone, koja je po njima ilegalna, piše N1.

Na prilazu aerodromima u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu zbog protesta taksista djelimično je onemogućen saobraćaj.

Predsjednik dubrovačkog udruženja taksista Božo Miletić izjavio je da se sam, bez ikakve organizacije, "zaustavio na ulici dok su ga ostali taksisti slijedili".

"Ovo nije organizovani protest, ovo je lični protest, zaustavio sam se zbog dvije godine nereagovanja i nepoštovanja zakona. Spontano su se pridružili i drugi vozači. Spreman sam da platim kaznu zbog zaustavljanja", rekao je Miletić naglašavajući kako je to jedini način da izrazi nezadovoljstvo.

Miletić kaže da se u Dubrovniku zaustavilo oko 200 automobila.

"Mi ne tražimo da se zakon mijenja, nego da se poštuje. Tražimo da pružaoci usluga imaju bar minimalne tehničke uslove, kvalifikacije vozača i slično, kao i taksisti", dodao je on.

Nekoliko stotina taksista protestuje i ispred splitskog aerodroma, kao i aerodroma u Zagrebu.

Ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković osudio je protest i pozvao taksiste da odmah deblokiraju saobraćajnice.

"Osuđujem ovakav protest i blokiranje saobraćajnica usred sezone. Ne mogu podržati da se na ovakav način izražava nezadovoljstvo, pozivam one koje su organizovali protest da se raziđu", kazao je Butković.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније