Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic, Objavio: I. P. ]

02. 08. 2017. 08:44 >> 08:16
12

ČEPURIN SMATRA

Neki bi da Srbiju učine ranjivom

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin smatra da je razlog zašto se ne rješava pitanje Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu "očigledno želja nekih snaga da se nanese dodatna šteta Srbiji, da se ona učini ranjivijom".

 

"Podrivajući ovaj centar, te snage pokušavaju da pokažu da je neko drugi gazda ove zemlje, a nikako Srbi. Ali suverenu odluku ovdje u bilo kojem slučaju trebalo bi da donosi samo Beograd", rekao je Čepurin u intervjuu za današnje "Novosti".

On kaže da ne vidi razlog zbog čega Centar pet godina ne može da dobije zvaničan status u skladu sa rusko-srpskim sporazumom iz 2012. godine.

"Smatramo da je spoljašnji pritisak ili uticaj tu nedopustiv. Rješenje pitanja je sazrelo i prezrelo. Uostalom, potpisivanje sporazuma nije ničija želja već obaveza na osnovu međuvladinog sporazuma", rekao je Čepurin.

Na pitanje da li se Moskva sprema da u slučaju da ne bude potpisan sporazum, zatvori Centar, Čepurin kaže da smatra da je sama Srbija zainteresovana da centar radi.

"On je i otvoren na vašu molbu. Vjerujem da će Srbija naći način da riješi ovaj problem", odgovorio je Čepurin.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније