Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Klix, Objavio: I. P. ]

02. 08. 2017. 09:45 >> 09:17
27

USKORO PRVI KADROVI

Turci snimaju mini serijal o Izetbegoviću

Snimanje prvih kadrova turskog mini serijala od šest epizoda o prvom predsjedniku Bosne i Hercegovine (BiH) Aliji Izetbegoviću očekuje se početkom avgusta, a turskoj publici bi trebalo da bude predstavljena za nekoliko mjeseci, piše turski Super Haber.

Scenario serije potpisuje pisac Ahmet Tezcan, a režiju Ahmed Imamović.

Projektu je značajno doprinio i vlasnik producentske kuće "Sancak Medya" Muhamed Hakan Sancaktutan. Uloge će tumačiti turski i najvjerovatnije i bosanskohercegovački glumci.

Pripreme za snimanje prvih kadrova već odavno traju, a gala večera je planirana ove godine, nakon čega će epizode biti prikazane na turskoj državnoj televiziji TRT.

Tezcan već neko vrijeme boravi u Bosni i Hercegovini, kako bi se adekvatno pripremio za scenario.

Priča o životu Alije Izetbegovića obuhvata period od njegovog rođenja, mladosti u kojoj se zaljubio u suprugu Halidu pa sve do smrti, odnosno od 1944. do 2003. godine.

Projekt se radi na turskom jeziku, a snimanje će trajati blizu tri mjeseca u kontinuitetu.

Sva snimanja će biti održana u Bosni Hercegovini, tačnije u Sarajevu, Počitelju, Mostaru, Blagaju, Tarčinu, Konjicu…

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније