Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 06. 2013. 15:32   >>  15:32

INCIDENT

Kosovo: Čupali mikrofon u skupštini

Poslanici Samoopredjeljenja, s Aljbinom Kurtijem na čelu, iščupali su danas mikrofon pred predsjednikom kosovske skupštine Jakupom Krasnićijem u trenutku kada je on najavio početak glasanja o ratifikaciji briselskog sporazuma.

Oni su rekli da neće dozvoliti glasanje o predlogu zakona o ratifikaciji "sporazuma sa Srbijom". Krasnići je dao kraću pauzu, ali ni posle toga sjednica nije nastavljena.

Prethodno je Krasnići kritikovao ponašanje poslanika Samoopredjeljenja i istakao da kada bi oni bili na vlasti ne bi doveli demokratiju, prenosi Tanjug.

Istovremeno su poslanici Samoopredeljenja razvili zastavu Koosva na kojoj piše "Hašimovo Kosovo".

Ranije danas pristalice pokreta su pokušale da blokiraju sve prilaze Skupštini Kosova i poslanicima onemuguće ulazak u skupštinu, kako bi spriječili da danas razmatraju i ratifikuju sporazum sa Beogradom.

Potpredsednik Skupštine Kosova Petar Miletić objavio je na svom Fejsbuk profilu da su pristalice Samoopredeljenja fizički nasrnuli na neke od poslanika Skupštine Kosova.

Pokret Samoopredelenje je proteste najavio prije nekoliko dana ističući da će van Skupštine, ali i poslanici unutar skupštinske sale protestovati kada se bude razmatrao predlog zakona o ratifikaciji sporazuma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније