Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

03. 08. 2017. 10:30 >> 10:07
12

POKRET DVERI

"Srbima u regionu se ne piše dobro"

Ubrzan ulazak Crne Gore u NATO, priprema za ulazak Makedonije i ogromni pritisci na Republiku Srpsku i Srbiju da se odreknu svoga suvereniteta, pokazuju da se položaj srpskog naroda u bliskoj budućnosti neće popraviti i da je položaj srpske zajednice u regionu sve lošiji, a interesi Srba na Balkanu sve ugroženiji, ocijenjeno je iz Pokreta Dveri.

Pokret Dveri saopštio je uoči obilježavanja godišnjice progona srpskog stanovništva u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja" 1995. godine, da najnovija dešavanja na Balkanu pokazuju da se ništa nije promijenilo u protekle dvije decenije u odnosu država bivše Jugoslavije prema pripadnicima srpskog naroda.

"Na proslavi antifašističkih udruženja u Srbu 27. jula povodom Dana ustanka naroda Hrvatske, nije bio prisutan ni jedan visoki funkcioner hrvatske države. U Glini na obilježavanju 76. godina od pokolja 1.200 pripadnika srpskog naroda, predstavnici srpske zajednice, predvođeni zastupnikom Srba u hrvatskom saboru Miloradom Pupovcem, doživljavaju uvrede i napade kao da su državni neprijatelji", navodi se u saopštenju Dveri koje je potpsao Ivan Kostić.

On navodi da Ministarstvo za ratne veterane Hrvatske finansira koncert "proustaškog" pjevača Marka Perkovića Tompsona na šta niko iz Evropske unije ne reaguje.

Kostić je kritikovao premijerku Srbije Anu Brnabić što je u Podgorici, na marginama skupa NATO zemalja regiona išla da se "dodvori" američkom potpredsjedniku Majku Pensu, a nije se sastala sa predstavnicima prosrpskih političkih organizacija, srpskih kulturnih institucija i Srpske pravoslavne crkve.

"Jednom riječju, Srbima u regionu se ne piše ništa dobro, dok (predsjednik Srbije Aleksandar) Vučić i Vlada Srbije kopiraju politički projekat Mila Đukanovića po kojem se predviđa priznanje lažne države Kosovo, uvođenje sankcija Rusiji i na kraju ulazak u NATO", ocijenio je Kostić.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније