Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic, Objavio: I. P. ]

04. 08. 2017. 09:25 >> 09:17
22

DAČIĆ ODGOVORIO

Granice na Balkanu crtao Zapad, a ne Rusija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je rekao da se Srbija ne slaže sa svime što je izrečeno na nedavnom skupu Jadranske povelje u Podgorici, uključujući i to da Rusija na Balkanu silom iscrtava granice.

"Kada je riječ o crtanju granica, to je upravo Zapad uradio sa Srbijom", rekao je Dačić, povodom optužbi američkog potpredsjednika Majkla Pensa na račun Moskve izrečenih na tom skupu koji je okupio balkanske zemlje koje žele da stupe u NATO.

Dačić je naveo da Beograd očekuje od Amerike podršku, ali da svakoj državi ostavi da sama odlučuje o svojoj budućnosti.

"Srbija sama zna šta je za nju najbolje", rekao je Dačić za "Večernje novosti".

Samit Jadranske povelje održan je u Podgorici u srijedu, 2. avgusta, a okupio je lidere zemalja članica Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, BiH i Albanije, ali i posmatrača - Srbije, Kosova i Makedonije.

Jadransku povelju osnovale su 2003. godine Albanija, Hrvatska, Makedonija i SAD da bi se pomoglo zemljama aspirantima da se pridruže NATO.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније