Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavio: B.V. ]

04. 08. 2017. 11:11 >> 10:49
19

KITAROVIĆ OCIJENILA

Završetak "Oluje" jedan od najvažnih datuma

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je danas da je 5. avgust 1995. kada je ulaskom hrvatskih snaga u Knin završena vojno-policijska akcija Oluja "jedan od najvažnijih dana u hrvatskoj istoriji".

 

U čestitki koju je uputila svim hrvatskim građanima, "posebno braniteljima i učesnicima Oluje" Grabar Kitarović je istakla da je 5. avgusta 1995, pod vođstvom prvog predsjednika Franja Tuđmana, Hrvatska "krunisala svoju višestoljetnu borbu za nacionalnu slobodu i državnu nezavisnost, potvrdila svoj međunarodni položaj i osigurala demokratski razvoj društvu", prenijela je Hina.

"Taj veliki dan ispunjava nas ponosom, ali ujedno nas i obavezuje na ustrajnost u izgradnji države u kojoj će svaki naš građanin u punoj mjeri ostvarivati  svoje životne težnje i doprinositi opštem dobru", dodaje se u čestitki hrvatske predsednice povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja koji se obilježava danas i sjutra nizom manifestacija i sjednicom vlade u Kninu.

Ona je naglasila da je "pred svima veliki zadatak privredne, demografske i moralne obnove društva".

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније