Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

04. 08. 2017. 21:49 >> 21:29

VLADA HRVATSKE

Usvojen predlog Zakona o braniteljima

Vlada Hrvatske danas je u Kninu na posebnoj sjednici usvojila predlog novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih porodica, a za koji je premijer Andrej Plenković rekao da će na cjelovit način regulisati njihova prava.

Plenković je rekao da se novim zakonom rješavaju pitanja naknada za nezaposlene branitelje, viši iznos najniže penzije, strategija za očuvanje zdravlja branitelja, a otvara se i rok za priznavanje statusa hrvatskog branitelja i omogućava zaštita stečenih prava za pripadnike Hrvatskog veća obrane (HVO).

"Posebno mi je drago da ćemo nakon velikog truda svih resora, a posebno ministra branitelja Tome Medveda i svih ostalih, usvojiti predlog zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih porodica. To je više od simbolike. To je rezultat našeg programa, ali i želje za pravičnim, cjelovitim zakonom koji će fiskalno održivo regulisati prava branitelja i njihovih porodica", rekao je Plenković, javila je agencija Hina.

Predlog novog sveobuhvatnog zakona o hrvatskim braniteljima, na kojem se radilo više od godinu dana, bila je jedna od tačaka sjednice Vlade koja je, uoči proslave praznika Dana pobjede, održana u Kninu.

Plenković je rekao da će se novim zakonom popuniti praznine i korigovati nedostaci i nepravde koje su, kako je naveo, do sada postojale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније