Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

09. 08. 2017. 12:26 >> 12:00
27

LDP POZIVA

Srbija da se ogradi od izjava Dodika

Liberalno demokratska partija (LDP) ocijenila je danas da su štetne i opasne izjave predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika da Srbi u 21. vijeku treba da razmišljaju o nacionalnom ujedinjenju, i istakla i da bi Srbija trebalo da se ogradi od takvih izjava.

 

"Izjava Milorada Dodika u kojoj navodi da u ovom vijeku Srbi treba da razmišljaju o nacionalnom ujedinjenju i poređenje Srbije i RS sa nekadašnjom situacijom između Istočne i Zapadne Njemačke predstavlja opasan korak čije posljedice može osjetiti region", naveo je LDP u saopštenju.

Ta stranka je dodala da Srbija mora hitno da se ogradi i osudi takve izjave, pošto je očigledno da Dodik zloupotrebljava državu Srbiju i ima namjeru da se preko svoje nacionalističke platforme predstavi kao novi lider Srba u regionu.

"Umjesto njihovog integrisanja u društva u kojima se nalaze i pomoći koja može da im se pruži kako bi povećali nivo svojih prava, sada se u javnost plasira ideja o nekakvom nacionalnom ujedinjenju, koje može biti samo praćeno podizanjem tenzija na prostoru gdje su se do skora vodili ratovi", navode iz LDP-a.

Prema LDP-u, adresa za rješavanje problema Srba u Bosni i Hercegovini je Sarajevo, u Crnoj Gori to je Podgorica, a na Kosovu Priština, i svako pozivanje da se mimo društava u kojima žive rješavaju njihovi problemi predstavlja poziv nacionalističkim snagama u drugim državama da istim takvim mjerama odgovore.

Dodik je juče u Banjaluci, govoreći o najavi donošenja deklaracije Srbije i RS o zajedničkom djelovanju za opstanak Srba, rekao da RS i Srbija imaju pravo da same odluče o svom statusu i da Srbi u ovom vijeku treba da promovišu nacionalno ujedinjenje tamo gdje je to moguće i kao primjer naveo Istočnu i Zapadnu Njemačku koje su se ujedinile kada su se stvorili istorijski uslovi.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније