Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

09. 08. 2017. 14:09 >> 13:40
15

VULIN ODGOVORIO

Vježbaćemo i s NATO i s Rusima

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da "REGEX 2018" nije NATO vježba, već da je to regionalna inicijativa koja postoji od 2013. godine.

"Do sada se ta regionalna inicijativa sprovodila u Turskoj, BiH, Grčkoj, Jordanu, a iduće godine će biti kod nas. To je komandno-štabna vježba koja će biti podržana određenim računarskim simulacijama, i to su vježbe koje su se i ranije održavale na prostoru naše zemlje. Prva vježba takvog tipa urađena je 2010. godine. Ovo nije NATO vježba, već regionalna inicijativa i ništa drugo", rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, Srbija je neutralna zemlja.

"Vježbaćemo sa svima od kojih možemo nešto da naučimo, i sa NATO, i sa ODKB, vježbaćemo i bilateralno sa Oružanim snagama SAD, vježbaćemo bilateralno sa snagama Ruske Federacije i sa svakim od koga možemo nešto da naučimo, mi ćemo raditi", kazao je Vulin. 

Radio Slobodna Evropa objavio je juče da će sljedeće godine biti održana vojna vježba NATO-a u Srbiji i da je to potvrđeno u Ministarstvu odbrane.

Srbija je do sada kroz Partnerstvo za mir kao posmatrač učestvovala u 20 vojnih vežbi NATO-a. 

Vulin je rekao da Srbija neće ući u NATO dok je Aleksandar Vučić predsjednik države i vrhovni komandant i dok je on ministar odbrane. 

"Kad Aleksandar Vučić ne bude vrhovni komandant, ne znam šta će se dešavati, i kad ne bude bio predsjednik Republike možda će doći neki drugi ljudi koji će misliti drugačije, ali dok je on vrhovni komandant nećemo ući u NATO pakt, da ne bude nikakve dileme i sumnje", naglasio je Vulin. 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније