Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

12. 08. 2017. 09:35 >> 09:09
2

DODIK SAOPŠTIO

Srpsku zanima rješenje pitanja Kosova

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je da je dijalog o Kosovu unutrašnja stvar Srbije, ali da niko ne bi trebalo da sumnja da je Banjaluka zainteresovana kako će biti riješeno pitanje Kosova.

"Srbi iz Republike Srpske u svom duhovnom i mentalnom karakteru Kosovo doživljavaju isto kao što ga doživljava svaki Srbin", rekao je Dodik za "Večernje novosti", odgovarajući na pitanje da li očekuje da se Banjaluka uključi u unutrašnji dijalog o Kosovu.

On je rekao da i Srbi na Kosovu veoma gledaju na Republiku Srpsku i da imaju osjećaj pripadništva i podrške.

"Stav Republike Srpske je poznat - ne priznajemo nezavisnost Kosova, nijesmo dozvolili da ga prizna BiH. Naša politika je čvrsta i u tome u Republici Srpskoj postoji konsenzus. Naravno, uvijek ćemo pratiti zvaničnu politiku Srbije", istakao je on.

Predsjednik Srpske rekao je da ga je, iako je dugo u politici, veoma iznenadila bura koja se digla oko najavljene deklaracije o opstanku srpske nacije.

"Srbi u zemljama regiona suočavaju se sa brojnim problemima i nije ugrožen samo naš jezik i kultura", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније