Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 06. 2013. 15:30 >> 15:33
3

NA VIDOVDAN

Irinej: Budimo srpska pravoslavna partija

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej služio je liturgiju u porti manastira Gračanica sa vladikama i ostalim svještenstvom SPC.

Obraćajući se prisutnima, patrijarh je rekao da se Srbi na Kosovu ne smiju dijeliti prema političkim partijama, već da ostanu jedinstveni kao jedna velika “srpska pravoslavna partija“.

,,Budimo jedinstveni, nemojmo se dijeliti, dioba nas je skupo koštala kroz čitavu našu istoriju. Ona četiri „S“ ne nosimo slučajno, to je tragedija koja nas prati od Kosova Polja do danas. Podijeljen narod je narod bez snage i bez ičega vrijednoga. Nemojmo se dijeliti ni na partije, niti bilo kakve druge podjele, neka bude jedna jedinstvena narodna srpska pravoslavna partija. U tome je naša snaga i naša moć“, kazao je patrijarh Irinej.

On je podsjetio na rušenje srpskih svetinja i grobalja i pozvao na njihovu obnovu. Raseljene Srbe je pozvao da se vrate domovima i pravoslavnim svetinjama.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније