Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 06. 2013. 16:41 >> 16:50
1

USLOV SRBIJI

Merkelova: Sporazum pa pristupni pregovori

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je na konferenciji za novinare da je primjena Briselskog sporazuma postignutog između Srbije i Kosova preduslov za pristupnu konferenciju sa Srbijom, najavljenu za januar 2014. godine, javlja agencija Anadolija.

 

 

“Primjena sporazuma je najbitnija. Sve mora da napreduje kako je dogovoreno i da se primjene dogovori koji su usvojeni između Srbije i Kosova”, kazala je Merkel.

Dodala je da će Evropsko vijeće opet raspravljati o Srbiji u decembru kako bi se ocijeno napredak u primjeni Sporazuma o normalizaciji odnosa sa Kosovom. Naglasila je da se tek nakon toga može odrediti finalni okvir za pristupne pregovore sa Srbijom.

Na kraju je zaključila da je "vrlo moguće da se prva pristupna konferencija sa Srbijom održi u januaru 2014. godine ako se provede Briselski sporazum".

Evropski lideri danas u Briselu su odlučili da otvore pristupne pregovore sa Srbijom.

Predsjednik Evropskog vijeća Herman Van Rompej izjavio je da će prvi sastanak u tom kontekstu sa predstavnicima Srbije biti održan u januaru 2014. godine.

“Prva pristupna konferencija sa Srbijom će se održati najkasnije u januaru naredne godine”,kazao je Van Rompej.

Dodao je da je ovo istorijski momenat za Srbiju ali i za Balkan jer su Srbija i Kosovo napravili veliki pomak na putu prema Briselu.

(AA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније