Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

17. 08. 2017. 16:57 >> 16:28
12

DODIK ISTAKO

"Razmišljamo o referendumu o NATO-u"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio je NATO da se ponaša kao politička organizacija i da se miješa u unutrašnje stvari u Bosni i Hercegovini, zbog čega se u RS sve više razmišlja o tome da se građani izjasne da li su za ulazak BiH u taj vojni savez.

Na taj način, istakao je Dodik, "završila bi se priča" u vezi sa ulaskom BiH u NATO, bar što se tiče RS, dodavši da u Republici Srpskoj postoji konsenzus u vezi sa NATO, ali da ga "neki skriveno ruše".

Komentarišući odluku Ustavnog suda BiH da odbaci apelaciju Pravobranilaštva RS i omogući da vojna imovina bude uknjižena na državu BiH, on je ocijenio da je to "otimanje teritorije i imovine Republike Srpske, kao i nastavak zloupotrebe pravosudnog sistema, zbog čega RS mora zaštititi svoja prava i interese".

"Ovo je veoma ozbiljna stvar, dio je kontinuiteta udara na Republiku Srpsku, koju hoće da razvlaste od njene teritorije i imovine i u tom pogledu vidljiva je nit nastavka zloupotrebe pravosudnog sistema", rekao je Dodik za entitetsku novinsku agenciju SRNA.

Prema njegovim riječima, iza toga stoje predstavnici međunarodne zajednice, predvođeni Kancelarijom visokog predstavnika (OHR), dok se u sve umiješao i NATO, posredstvom svoje komande u BiH.

Dodik je istakao da se podrškom odluci Ustavnog suda NATO "definitivno svrstao na jednu stranu", pri čemu to nije Republika Srpska, koja nema nikakvu obavezu da prati NATO u tom pogledu.

"Preko ovoga se sigurno neće preći, ovo je otimačina i razbojništvo najvećeg nivoa, ignorisanje međunarodnog prava i Dejtonskog sporazuma", upozorio je predsjednik Republike Srpske.

Dodik je dalje ocijenio da visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, "koji se oglašava samo kada treba podržati muslimane", definitivno ne može biti sagovornik na pitanjima u BiH.

"U tom pogledu mislim da se stvari sve više zaoštravaju i da Srpska mora da zauzme svoju poziciju, a ona mora da bude apsolutna zaštita naših prava i interesa", istakao je Dodik.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније