Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 06. 2013. 19:31   >>  19:33 1

IVO JOSIPOVIĆ

"Uprkos krizi, HR bez sumnji u EU"

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović kaže da Hrvatska nema nikakvih sumnji niti zadrški kada je riječ o ulasku u EU, uprkos ekonomskoj krizi u kojoj se EU nalazi.

Josipović je, u intervjuu za američku agenciju AP, kazao da poslije 10 godina pregovora o članstvu, Hrvatska nije imala mogućnost da bira vrijeme ulaska u EU, određeno za 1. jul.

Josipović je dodao i da Hrvatska želi da pomogne svojim balkanskim susjedima da postanu članice EU, što će, prema njegovom mišljenju, donijeti definitivno pomirenje u regionu koji je bio zahvaćen ratovima.

Hrvatska, u kojoj je prije samo 20 godina vođen rat, u ponedjeljak postaje 28. članica Evropske unije, kao tek druga država od šest bivših jugoslovenskih republika, poslije Slovenije koja je u EU ušla 2004. godine.

"Ako budemo zajedno u Evropskoj uniji, znači da je svaki budući konflikt besmislen", ocijenio je Josipović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније