Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavio: B.V. ]

20. 08. 2017. 10:37 >> 10:08
1

RUŽIĆ PORUČUJE

Dijalog, ali bez priznanja Kosova

Srpski ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić ocijenio je da unutrašnji dijalog koji je inicirao predsjednik Srbije treba da ide u pravcu razvezivanja kosovskog Gordijevog čvora, ali bez priznavanja nezavisnosti Kosova.

 

Ružić je za list Politika rekao da je kroz ovaj dijalog potrebno sagledati realne pokazatelje stanja na Kosovu i Metohiji i mogućnosti da se, uz realizaciju Briselskog sporazuma, uvaže interesi Srba sa KiM, očuva srpska kulturna baština i uvede funkcionalna eksteritorijalnost za manastire Srpske pravoslavne crkve, koja je predviđena i Ahtisarijevim planom.

"Naravno, bez priznavanja nezavisnosti Kosova", kazao je on i ocijenio da je poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog državnička, mudra i hrabra odluka, a da zamrznuti konflikt nije rješenje za Kosovo.

Na pitanje da li vladajuća koalicija optira za podjelu Kosova Ružić je kazao da se ne može "govoriti o optiranju, ali da je to jedan od modela koji je legitiman".

"Ovo jeste jedan od modela koji je sasvim legitiman i na vrijeme jer čujemo neke kritike da se sa tim kasni", naveo je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније