Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavio: B.V. ]

22. 08. 2017. 09:45 >> 10:03

ZBOG BROJNIH POŽARA

U HR uzbuna za sve vatrogasce

Zbog brojnih požara koji su buknuli u Hrvatskoj, proglašena je uzbuna za sve vatrogasce sa područja te zemlje.

 

To je izjavio glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske, Slavko Tucaković.

Požar na planini Promina daleko je od toga da bude lokalizovan, a vatrogascima su danas u pomoć pristigla dva kanadera, dva traktora i 100 pripadnika Hrvatske vojske koji su rasporijeđeni na požarištu, kazao je načelnik Štaba civilne zaštite Grada Drniša Tomislav Dželalija.

On je dodao da su vatrogasci, mještani, lovci, planinari uspjeli da zaustave požar u naselju Lišnjak, međutim i dalje bukti u naselju Velušić, prenosi Hina.

Nakon noćašnje evakuacije dvadesetak osoba iz tih mjesta, novih evakucija stanovnika od jutros nije bilo.

Državni autoput D8 koji je od sinoć bio zatvoren za saobraćaj zbog požara i većeg broja vatrogasnih vozila, i odvijao se zaobilaznim cestama iza Biokova i Mosora, od jutros je ponovo otvoren za sav saobraćaj.

Nakon tridesetak požara koji su jučer buknuli u zadarskoj županiji, na Fejsbuk stranica Vatrogasci - Oni su naši heroji", osvanula je objava o uzrocima požara.

"To da postoji puno različitih uzroka požara svi znaju, ali nije zanimljivo ako je udar munje, iskrenje dalekovoda, odbačeni pikavac iz auta, dno pivske boce ... Najviše se čuje - podmetnuto", prenosi Index.hr.

Hrvatski vatrogasci lokalizovali su tokom noći požare na području Šibenika i Zadra, prenijela je jutros Hrvatska radio-televizija (HRT) i dodala da je u odbrani grada Drniša od vatrene stihije noćas učestvovalo više stotina vatrogasaca.

"Stanje je znatno bolje nego sinoć, vatra je zaustavljena kilometar i po prije Drniša. Nema stradalih ni ugroženih objekata, a na terenu je 200 vatrogasaca i vojnika. Tri kanadera krenula su jutros na to područje", navodi se na sajtu HRT-a.

Vatra je sinoć planula i izmedju Omiša i Dubaca. Zbog toga je bila zatvorena dionica Jadranske magistrale Pisak-Dupci.

Situacija na zadarskom području jutros je mnogo mirnija.

Nakon sastanka kriznog štaba u vatrogasnom domu u Benkovcu, lokalni zvaničnici i ministri unutrašnjih poslova i saobraćaj obišli su mjesta gdje su izbili požari na području Zadra.

Agencija Hina javila je da je u požaru kod Brela koji je od ranog jutra pod kontrolom vatrogasaca, izuzev dvije manje vatre visoko u planinskim liticama iznad Vrulje, izgorjelo nešto borove šume i niskog rastinja na površini od oko 30 hektara.

Požar je gasilo gotovo 200 vatrogasaca s 37 vatrogasnih vozila, dodala je Hina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније