Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

22. 08. 2017. 21:30 >> 20:59
13

ODNOSI SA SKOPLJEM

Vučić: Nema razloga za paniku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nema razloga za paniku kada je riječ o odnosima Srbije i Makedonije poslije povlačenja osoblja ambasade Srbije iz Skoplja, jer niko ne želi nikakve sukobe.

"Nema razloga za paniku niti preveliku brigu. Niko ne želi nikakve sukobe. Mi moramo da čuvamo našu državu, obraz Srbije. Druga činjenica je da su Srbi i Makedonci dva bliska naroda", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao da će se od septembra svi službenici ambasade vratiti u Skoplje.

Vučić je rekao da je povlačenje ambasadora bio način da Srbija kaže: "Znamo šta sve činite, molimo vas nemojte, želimo vama (Makedoniji) sve najbolje iako ste priznali Kosovo i ako ćete da glasate za prijem Kosova u Unesko".

On je kazao da su Srbi i Makedonci dva prijateljska naroda, ali je napomenuo da odnos državnih zvaničnika teško da može da bude na najvišem nivou.

Vučić je rekao da odnosi dvije države mogu biti pristojni i napomenuo da će sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim razgovarati jer kako je dodao, to je njihov posao, a ocijenio je i da su ekonomska pitanja ono što je najvažnije.

Govoreći o spekulacijama oko toga zašto je pripadnik BIA Goran Živaljević bio u Sobranju tokom protesta u Skoplju Vučić je rekao da je Živaljević nadležnima u Makedoniji rekao da će biti tamo.

Po njegovim riječima Srbija je ipak na zahtjev Makedonaca povukla Živaljevića, ali kampanja je nastavljena.

Vučić je ocijenio i da se pokušava stvoriti "politička situacija u koju Srbija treba da bude uvučena", a da on to neće da dozvoli.

Komentarišući izjavu makedonskog ministra vanjskih poslova Nikole Dimitrova, Vučić je rekao da "mi znamo šta su sve radili što se ne radi prijateljima".

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније