Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

23. 08. 2017. 22:23 >> 21:55
9

BJEŽAO DVIJE GODINE

U BiH uhapšen odbjegli terorista ID-a

Policija u Bosni i Hercegovini uhapsila je danas na sjeveru zemlje muškarca osumnjičenog za povezanost s islamističkom terorističkom organizacijom Islamskom državom (ID) koji se duže skrivao nakon što je bio pravosnažno osuđen za terorizam.

Kako su saopštili iz državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA), muškarac je uhapšen na području Maglaja.

On je uhapšen u okviru operativne akcije "Damask" 2014. zbog učestvovanja u ratu u Siriji na strani terorističke organizacije Islamske države, objavila je Hina a prenosi Indeks.

Nakon sprovedenog pravosudnog postupka pravosnažno je osuđen, a budući da je bio nedostupan pravosudnim organima, Sud BiH je raspisao međunarodnu potjernicu. Iz SIPA-e pojašnjavaju da bjegunac uhapšen u saradnji s MUP-om Zeničko-dobojske županije, te pripadnicima evropskih mirovnih snaga (EUFOR).

Osuđeni terorista u popodnevnim satima prepračen je u zatvor u Zenici na izdržavanje kazne.

Mediji su ranije navodili da se radi o Ademu Karamuji koji je proljetos pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora, te da se od izricannja presude skrivao u vjerskim objektima tzv. paradžematima koje ne nadzire službena Islamska zajednica u BiH.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније