Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: N1, Objavio: I. P. ]

04. 09. 2017. 10:46 >> 10:28
11

BANDIĆ OČEKUJE

Preimenovati Titove ulice širom Hrvatske

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, povodom preimenovanja Trga maršala Tita u tom gradu, kazao je da očekuje da će vlada isto uraditi širom Hrvatske.

"Za mene je ta istorijska tema završena, tražite sagovornike za koje ona nije završena. To je tehničko pitanje, ne zamarajte gradonačelnika s tim, uputite pitanje Muzeju Grada Zagreba. Očekujem od Vlade da uklone sve ploče koje nose oznake totalitarnih režima. Državnici se trebaju državnički ponašati, mi smo u Zagrebu svoje napravili", rekao je Bandić, prenosi N1.

Bandić je rekao da očekuje da Vlada Hrvatske riješi to pitanje na teritoriji cijele Hrvatske, i da bude sačuvano ono što je svijetla istorija.

"Vidim da vas veseli da se bavite prošlošću, mene ne. Mene zanimaju pravi heroji, ubijeni od Hitlera, fašista, kojima su potrgane glave, da ih vratim u Zagreb. To je prije svega u parku Ive Lole Ribara, i Grada Mainza, vidjećete. Treba čuvati ono što je bila svijetla istorija i budućnost Hrvatske, očekujem da Vlada ostalo riješi širom Hrvatske i da se okrenemo poslu, zapošljavanju", rekao je Bandić.

Trg maršala Tita zvaće se Trg Republike Hrvatske.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније