Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavila R.B. ]

12. 09. 2017. 20:11 >> 19:51
2

BANJA LUKA

Opozicija blokirala rad parlamenta RS

Poslanici opozicionih stranka u Narodnoj skupštini Republike Srpske fizički su večeras blokirali rad parlamenta, zahtjevajući da vladajuća većina počne da poštuje zakone, Poslovnik o radu, i tražeći raspravu o izvještaju Glavne službe za reviziju RS.

Opozicioni poslanici su napustili skupštinske klupe i rasporedili se oko mjesta gdje sjedi skupštinsko rukovodstvo, a sjednica je prekinuta.

Predstavnici opozicionih stranaka SDS-a, PDP-a i NDP-a rekli su novinarima da su iscrpili sve parlamentarne oblike borbe, ali da vladajuća većina ignoriše sve stavove opozicije, negirajući Poslovnik o radu parlamenta, odluke zakona, ali i zakone i Ustav.

Žestoka rasprava između opozicije i premijerke RS Željke Cvijanović je počela pošto je skupštinski Odbor za finansije zatražio skidanje s dnevnog reda Konsolidovanog izvještaja o izvršenju budžeta RS za 2016. godine, koji je uradila Glavna služba za reviziju RS.

Predstavnici vladajuće većine tvrde da je za takvu odluku Odbora glasala većina članova i da opozicionari nijesu došli na sjednicu, i to bez obrazloženja.

Iz opozicije tvrde da je o revizorskom izvještaju, u kojem je iskazano 130 miliona konvertibilnih maraka veći deficit od onog što tvrdi Vlada RS, trebalo da se izjasni i skupštinski Odbor za reviziju, te da Odbor za finansije nije nadležan.

Glavni revizor RS Duško Šnjegota podnio je ostavku na tu funkciju pošto je to od njega zatražio predsjednik RS Milorad Dodik, obrazlažući ostavku kao "lični, moralni i profesionalni potez".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније