Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

13. 09. 2017. 12:55   >>  12:25 2

AMERIČKI AMBASADOR

"Laž da neko Srbiju tjera u NATO"

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji, Kajl Skot, izjavio je danas da je laž da neko pritiska Srbiju da uđe u NATO.

Prema njegovim riječima, NATO ima politiku "otvorenih vrata" za sve države koje žele da mu se priključe, ali da poštuje odluku Srbije o vojnoj neutralnosti.

Skot je izrazio podršku SAD evropskom putu Srbije, ali i dodao da je EU zajednica vrednosti koje se ne mogu birati.

"Neutralnost ne znači da se ne zauzimate za nešto. Neutralnost ne znači da su vrijednosti beznačajne. Neutralnosti ne znači da nemate stav o važnim pitanjima", rekao je Skot na međunarodnoj konferenciji "Zapadna bezbjednosna arhitektura i Srbija - izazov i dileme" u Beogradu. 

Kao uzore za politiku vojne neutralnosti, Skot je naveo Švedsku i Finsku. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније