Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R.

24. 09. 2017. 10:10 >> 09:47
14

UGLAVNOM DOBRO PRIMLJENI

Oko 400 djece migranata u srpskim školama

Komesar za izbjeglice i migracije Srbije Vladimir Cucić izjavio je danas da je oko 400 djece migranata počelo da pohađa nastavu u školama širom te zemlje.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Cucić je kazao da su ta djeca uglavnom svuda dobro primljena a da problem postoji u Somboru zbog kako je naveo "neshvatljive netolerantnosti".

"Tamo smo riješili problem tako što djeca pohađaju nastavu u okviru našeg centra u Somboru. Kada su ljudi u Šidu vidjeli da su to najpedantnija djeca i da su pregledana jer kada neko uđe u Centar mora da prođe kroz sve sistematske preglede, onda su roditelji shvatili da nema mjesta brizi i promijenili su mišljenje", kazao je komesar.

On je naveo i da sve što je obavezno za djecu građana Srbije kada je riječ o obrazovanju, važi i za djecu migranata.

Cucić je dodao da je u Srbiji trenutno oko 4.200 migranata a da su migracije ušle u "uobičajene tokove".

"Pratimo ponašanje susjednih zemalja. Postoji bojazan da li će Grčka održati obećanje i ispuniti ono što je obećala", dodao je komesar.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније