Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

25. 09. 2017. 08:58 >> 08:29
2

SIMIĆ TVRDI

Srbi neće podržati vojsku Kosova

Srpska lista neće podržati formiranje Vojske Kosova, kaže Igor Simić, poslanik i portparol Srpske liste.

Prema njegovim riječima, Srpska lista ostaje pri stanovištu da je KFOR po Rezoluciji Savjeta bezbjednosti UN-a 1244 jedina oružana sila na prostoru Kosova, koja je 1999. godine došla uz saglasnost Beograda.

On u izjavi za beogradske Večernje novosti tako reagovao na navode predsjednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija da će do kraja ove godine biti formirana vojska Kosova, odnosno da će se bezbjednosne snage transformisati u oružane snage. 

Tači je formiranje "vojske" do kraja godine naveo kao "obavezu" nove kosovske vlade. 

Politički predstavnici Srba, međutim, opominju da je bez saglasnosti manjinskih zajednica, odnosno dvije trećine glasova nealbanskih poslanika, uključujući i poslanike Srpske liste, nemoguće donijeti zakon o formiranju kosovske "vojske". 

"U predizbornom programu sa kojim smo nastupali na nedavnim parlamentarnim izborima saopštili smo stav povodom tzv. vojske Kosova i za njega smo dobili podršku 98 odsto Srba na Kosovu i Metohiji. To znači da ni sada tu poziciju nećemo promijeniti i da nećemo podržati formiranje oružanih snaga", izričit je Simić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније