Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

05. 10. 2017. 22:59 >> 22:29
13

VUČIĆ NAJAVIO

Uskoro deset operativnih Migova

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Vojska Srbije (VS) uskoro imati deset operativno sposobnih lovačkih aviona Mig-29, ali da se neće stati na tome jer je cilj da se građani osjećaju sigurno.


Poslije otvaranja nove fabrike u Rumi, Vučić je novinarima rekao da je, kada je postao ministar odbrane, Vojska Srbije imala svega nekoliko operativnih aviona Mig-21, a da nije letio nijedan Mig-29, a da je sada stanje neuporedivo bolje nego ranije, iako postoji prostor da bude i bolje.

"Mi Srbi nikada nismo zadovoljni, što ima i svojih dobrih i loših strana. Uvijek želimo bolje i nijesmo zadovoljni ni kada na nekom prvenstvu osvojimo srebrnu medalju... Ali stanje je neuporedivo bolje nego ranije. Uskoro ćemo imati deset operabilnih 'dvadesetdevetki', što je za er polising (kontrolu vazdušnog prostora) sasvim dovoljno", rekao je Vučić i dodao da će na taj način VS biti ubjedljivo najsposobnija u regionu.

Vučić je naveo da Srbija ne planira bilo kakve sukobe, ali da želi da se njeni građani osjećaju sigurno i da VS bude u stanju da zaštiti zemlju. 

On je dodao da će u subotu telefonom razgovarati s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, kako bi mu zahvalio na donaciji tih aviona.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније