Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

07. 10. 2017. 18:14 >> 17:43
4

ŠUTANOVIĆ SMATRA

Rezultati vlade Ane Brnabić poražavajući

Predsjednik DS Dragan Šutanovac ocijenio je da je vlada premijerke Ana Brnabić ostvarila "poražavujuće" rezultate u prvih 100 dana rada.

Šutanovac je na konferenciji za novinare povodom prvih 100 dana rada nove Vlade Srbije ocijenio da zemlja "nastavlja sa propadanjem" i da "po svim statistikama zaostaje čak i za zemljama u regionu". 

"Rast BDP-a je 1,3 odsto što je znatno niže od projektovanog ali i od rasta koje imaju zemlje u regionu. Projektovani rasta BDP od 2,5 odsto neće se ostvariti, biće dobro ako do kraja godine ostvarimo rast od dva odsto što je izuzetno loše s obzirom da zemlje regiona imaju rast od preko tri pa čak i četiri odsto", naveo je Šutanovac. 

Po njegovim riječima, Srbija je od 2012. godine povećala zaduženje u odnosu na javni dug na nivo od devet milijardi eura, a po osnovu pozajmljenog novca država ne ostvaruje "čak ni prihod" da vrati kamate. 

"Zato vlada kreće u novo zahvatanje u odnosu na građane pa je od 1. oktobra povećana cijena struje što će imati domino efekat na ostale cijene. Poražavajući je podatak da prosječan račun u Srbiji iznosi četiri eura što govori o nivou bijede i nemaštine", kazao je lider DS. 

Šutanovac je ocijenio i da se Vlada Srbije "propisno obrukala" na međunarodnom planu, posebno vodeći kako je rekao, "diplomatske ratove sa Hrvatskom i Slovenijom". 

"Prvi put se desilo i da predsjednica Vlade Srbije nakon davanja intervjua 'Blumbergu' mora da nosi ambasadoru Rusije transkript tog razgovora ne bi li opravdala svoje stavove, što dezavuiše državu i što je potpuno neprimjereno bez obzira o kom ambasadoru i kojoj zemlji se radi", naveo je Šutanovac. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније