Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 10. 2017. 13:34   >>  13:40

LOKALNI IZBORI

Tuča na glasanju u Skoplju

Na jednom glasačkom mjestu u Skoplju potukla su se dva muškarca, prenijeli su lokalni mediji.

Kako se navodi, dvojica glasača su prvo počela da se guraju, nakon čega su razmijenili i udarce.

Tuča se dogodila na glasačkom mjestu za lokalne izobre u Osnovnoj školi "Petar Zdravskovski Penko", a odmah je reagovalo policijsko obezbjeđenje koje je napravilo zapisnik.

Škola se nalazi između dvije skopske opštine, Butel i Čair, i na tom glasačkom mjestu glasaju mještani obje opštine.

U Makedoniji se danas od 7.00 do 19.00 održava prvi krug lokalnih izbora na kojima se biraju gradonačelnici i odbornici u 80 opština i Gradu Skoplju.

Prema Državnoj izbornoj komisiji, izlaznost do 10.00 bila je 8,98 odsto.

Izlaznost na lokalnim izborima koji se danas održavaju u Makedoniji do 10.00 sati iznosi 8,98 procenata, izjavila je portparolka makedonske Državne izborne komisije Ljupka Gugučevska, javlja MIA.

Prema njenim riječima, najmanja izlaznost zabilježena je u Vrapčištu i iznosila je 3,51 procenat, dok je najveća izlaznost bila u Demir Kapiji, gde je do 10.00 časova na birališta izašlo 19,15 procenata građana.

Na teritoriji Grada Skoplja izlaznost je iznosila 9,56 procenata.

MUP: Izbori se odvijaju bez posebnih problema

Lokalni izbori u Makedoniji se odvijaju bez posebnih problema ili bilo kakvog narušavanja, izjavio je danas oko podne portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Toni Angelovski.

On je rekao da je MUP u prvoj polovini izbornog dana dobio sedam prijava za podmićivanje, kao i da je na dvadesetak biračkih mjesta glasanje bilo prekidano iz tehničkih razloga, ali da je nakon toga produženo regularno.

Angelovski je naveo da je se na jednom biračkom mjestu "dogodila verbalna rasprava i pokušaj fizičkog obračuna", u Osnovnoj školi "Petar Zdravkovski Penko" u skopskoj opštini Butel, ali da, kako je istakao, to nije imalo veze sa izborima.

Kako su prenijeli lokalni mediji, portparol MUP Makedonije je dodao da je policija na terenu i da neprekidno prati izborni proces.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније