Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ Beta ]

17. 10. 2017. 10:55 >> 10:31

ŽUPANIJSKO TUŽILAŠTVO

Saslušanju u slučaju Agrokor

Pred istražiteljima zagrebačkog Županijskog državnog tužilaštva jutros su počela ispitivanja osumnjičenih u slučaju Agrokor.

Istragom je obuhvaćeno 15 osoba, a juče je uhapšeno njih 12. Troje osumnjičenih, članovi porodice Todorić, osnivač Agrokora Ivica Todorić i njegovi sinovi Ante i Ivan, zasad nisu dostupni hrvatskim institucijama. Prema dostupnim podacima, svi se nalaze u inostranstvu, odnosno u Londonu.

Prvi je jutros ispitan Damir Kuštrak, bivši član uprave Agrokora, jedini član bivšeg rukovodstva kojeg je vanredni povjerenik za Agrokor uzeo za savjetnika, a potom i bivša članica Agrokorove uprave Piruška Canjuga.

Uhapšeni su uglavom bivši članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, a među njima je i zet Ivice Todorića, Hrvoje Balent. Uhapšeno je i dvoje zaposlenih iz revizorske kuće Bejker Tili (Baker Tilly) koja je radila revizorske izvještaje za posrnuli hrvatski koncern.

MUP je sinoć saopštio da se protiv svih uhapšenih planira podnošenje krivične prijave Županijskom državnom tužilaštvu u Zagrebu zbog krivičnih djela zloupotrebe povjerenja u privrednom poslovanju, falsifikovanja službene isprave i povrede obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

MUP je najavio da će s obzirom na opsežnosti pretraživanja najverovatnije nastaviti i danas.

Akcija u slučaju Agrokor počela je u ponedjeljak rano ujutro ulaskom policije u Kulmerove dvore, rezidenciju porodice Todorić. Na meti istrage su osobe koje su bile na čelu Agrokora prije nego što je posrnuli koncern preuzela vanredna uprava.

Uprava Agrokora je do dolaska vanrednog vladinog povjerenika Ante Ramljaka imala sedmoro članova, a na vrhu je bio Ivica Todorić kao predsjednik, a njegov stariji sin Ante bio je dopredsjednik.

Todorić: Riječe je o političkom procesu

Ostali članovi uprave Agrokora imali su unutar kompanije titulu izvršnih potpredsjednika. Prema dostupnim informacijama, članovi porodice Todorić su u inostranstvu.

Osnivač koncerna Agrokor Ivica Todorić poručio je jutros putem svog bloga da će biti dostupan hrvatskim pravnim institucijama i ocijenio da se protiv njega vodi politički proces.

Advokat njegovog sina, Ante Todorića potvrdio je za N1 da se njegov klijent nalazi u Londonu i da je još prije više od mjesec odjavio prebivalište u Hrvatskoj. Advokat tvrdi da stariji sin Ivice Todorića nije u bjekstvu i da će, kada dobije poziv, biti dostupan hrvatskom pravosuđu.

Revidirani finansijski izvještaj za Agrokor Grupu i Agrokor d. d. pokazao je da se prethodnih godina prikazivala dobit, a da je kompanija bila milijarde u gubitku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније