Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

24. 10. 2017. 22:51 >> 23:10
2

BRNABIĆ I HOJT JI

Srbija da ostane na putu ka EU

Premijerka Ana Brnabić i američki zvaničnik Hojt Brajan Ji ocijenili su da Srbija mora da ostane čvrsto opredijeljena u sprovođenju reformi, kako bi postala članica EU.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD je rekao da su SAD spremne da pruže svaku vrstu pomoći, kako bi Srbija u što skorijoj budućnosti postala članica Evropske unije, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić i Hojt su takođe ocijenili da je potrebna snažna volja i istrajnost svih činilaca vlasti i društva, kako bi se ostvario značajniji napredak u pitanjima vladavine prava, slobode medija, borbe protiv kriminala i korupcije i obezbijedili bolji uslovi za život svih građana Srbije. 

Premijerka je rekla da je najvažniji cilj očuvanje mira i stabilnosti u regionu, bez kojeg nema ni ekonomskog napretka, ni evropske budućnosti za region, dodajući da je Srbija posvećena otvorenom dijalogu sa Prištinom. 

Brnabić je izrazila uvjerenje da će otvaranje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu dovesti do postizanja konsenzusa i saglasnosti u rješavanju pitanja od nacionalnog interesa za Srbiju. 

Brnabić i Hojt su ocijenili da postoji dosta prostora za unapređenje ukupnih odnosa dvije države.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније