Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 07. 2013. 21:02 >> 21:01
2

VUČIĆ I KACIN

Srbija može brže od drugih

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i izvjestitelj Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izrazili su danas uvjerenje da Srbija može brže i u nešto kraćem roku od drugih zemalja završiti pregovore o pristupanju Europskoj uniji.

Prvi korak - formiranje pregovaračkog tima - mogao bi uslijediti sljedećeg mjeseca, najavio je Vučić na konferenciji za novinare poslije razgovora s Kacinom: "Već smo izgubili sedam dana, a da nismo pripremili pregovarački tim", javio je Tanjug.

"Imaćemo ga veoma brzo", poručio je i dodao da Srbiju očekuju brojne obaveze - otvaranje poglavlja 23 i 24, implementacija Briselskog sporazuma, poljoprivreda, poboljšanje investicionog ambijenta i druga pitanja.

U procesu pregovaranja biće puno uslova koje nije lako ispuniti, podsjetio je Vučić, ali i naglasio da "ako netko ima drugi plan sa Srbijom, treba ga kandidovati na izborima i s njim pobijediti, da bi se mogao sprovesti".

Kacin se složio s Vučićem da Srbija treba što prije formirati pregovarački tim stručnjaka i rekao da ono što potpredsjednik vlade naziva "problemima" on smatra izazovima i prilikom da Srbija dokaže da može bolje i brže.

"Vidim Srbiju kao zemlju koja može brže napredovati u poglavljima 23 i 24, u borbi protiv korupcije, u oblasti poštovanja ljudskih prava", rekao je Kacin.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније