Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug,I.Š. ]

12. 11. 2017. 09:12 >> 08:41
1

HRVATSKA PREDSJEDNICA

Grabar Kitarović:Nijesam u sukobu s premijerom

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odbacila je tvrdnje da je u sukobu s premijerom Andrejem Plenkovićem, ali i dodala da joj je cilj da upozori na stanje u državi, te najavila kako će od njega zatražiti sazivanje sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost zbog Agrokora.

 

 

 

- Ne, nijesmo u sukobu. Moj cilj je biti vrlo realna. Niti optimistična, niti pesimistična, nego upozoravati na stanje koje postoji u državi jer, uostalom, to je i moja dužnost prema građanima i moja ustavna obveza - rekla je ona u intervjuu za Dnevnik Nove TV.

Ona je naglasila da je željela da se češće čuje s premijerom Plenkovićem i najavila da će predložili da se sazove zajednička sjednica Vlade.

O drugom mandatu, kako je navela još ne razmišlja, prenosi Hina.

O stanju u Agrokoru je, prema sopstvenim riječima, čula tek kad je izbila kriza.

Dodala je da vjeruje da je Vlada, s druge strane, preduzimala sve korake koji su neophodni kako bi se stabilizovala, prije svega, hrvatska privreda jer je koncern Agrokor jedna od ključnih kompanija za stabilnost hrvatske privrede, pa i šire.

- U ovom trenutku mislim da je sazrelo vrijeme da se o svim tim pitanjima raspravi na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost. Posebno u svjetlu najnovijih događaja - rekla je te najavila da će sazivanje sjednice predložiti premijeru.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније