Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 07. 2013. 09:52 >> 09:52

BIH

Do zarade preko kruzera

Početna plata od hiljadu dolara i plaćena hrana i smještaj, razlozi su zbog kojih sve više nezaposlenih mladih iz Bosne i Hercegovine odlazi da radi na luksuznim kruzerima, piše sarajevski Dnevni avaz.

Da je interesovanje za tu vrstu posla sve veće potvrdila je sarajevskom dnevniku i vlasnik agencije Riv iz Slovenije, Helena Vehovec, koja se regrutovanjem radne snage za kruzere bavi već 20 godina.

Prema njenim riječima, brojni građani BiH koji su na intervjue dolazili u Hrvatsku i Sloveniju već rade na kruzerima širom svijeta.

"Radna mjesta nudimo frizerima, maserima, kozmetičarima, ljekarima, recepcionerima, fitnes trenerima, prodavačima. Radimo za velike strane kompanije", objasnila je Vehovec.

Osim stručne spreme za posao za koji apliciraju, kandidati treba da imaju najmanje 21 godinu i govore engleski jezik.

Na pitanje na kojim će destinacijama oni koji dobiju posao da rade, Vehovec je odgovorila da je to cijeli svijet, odnosno "gdje god je na karti svijeta naslikano plavo more".

"Prednost rada na brodu je to što radnik nema troškove - kompanija mu plaća hranu i boravak, znači sve što zaradi je njegovo. Plate se kreću od hiljadu dolara pa naviše, a zavise i od prometa koji radnik napravi. Ako je vrijedan, i plata mu je bolja", dodala je Vehovec.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније