Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 07. 2013. 19:03 >> 19:03

PROMJENE?

Počeli razgovori o rekonstrukciji Vlade Srbije

Prvi zvanični razgovor koalicionih partnera o rekonstrukciji vlade Srbije održan je danas.

Nakon sastanka, koji je održan iza zatvorenih vrata, saopšteno je da nije bilo riječi o personalnim promjenama, već o ciljevima Vlade.

Sastanku u vili Bokeljki na Dedinju prisustvovali su premijer i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, vicepremijer i predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i lider Ujedninjenih regiona Mlađan Dinkić. Sastanku su prisustvovali i ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović, ministar prosvjete Žarko Obradović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Ministarka Kalanović izjavila je nakon sastanka da se razgovaralo o ciljevima Vlade, kao i imenovanju šefa pregovaračkog tima za pristupne pregovore o članstvu u EU.

 „Tokom ove nedelje će se razgovarati o programskim ciljevima i šefu pregovaračkog tima, naredne sedmice o personalnim rešenjima u strankama koalicije, a treće nedelje Vlada i Skupština će doneti neophodne akte za rad rekonstruisane vlade“, rekla je Kalanović, prenio je RTS.

Kako je ranije najavljeno, rekonstrukcija vlade treba da bude završena do 27. jula, a prema najavama iz vodeće stranke koalicije - treba očekivati obimne i sveobuhvatne promjene, ne samo personalne, već promjenu politike i ciljeva kabineta premijera Ivice Dačića.

(AA)

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније