Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavila R.B. ]

14. 11. 2017. 21:24 >> 20:52
4

AMBASADA SAD

Izjave Prištine o demarkaciji pogrešne

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu izrazila je večeras razočaranje izvještajem Komisije za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom podnijetim Komisiji za evropske integracije kosovskog parlamenta.

"Izjave Komisije su neosnovane, dezorijentisane i pogrešne", piše u izjavi koja je proslijeđena medijima nakon jučerašnjeg izvještaja vladine Komisije za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom.

"Postojeći sporazum predstavlja tačan proces utvrđivanja granice koju su potvrdili državna komisija Kosova i mnogi međunarodno poznati stručnjaci", navedeno je u saopštenju.

Navedeno je i da je Stejt department 2015. potvrdio da je prvobitni sporazum tačno odražavao granicu koja je postojala od 1974. godine između Kosova i Crne Gore.

"Od tada nema činjenica koje dovode u pitanje tu odluku. Dovođenje u sumnju sporazuma i odugovlačenje procesa ratifikacije dovodi u opasnost odnose Kosova sa svojim susjedom i EU, i ostavlja izolovane građane Kosova", piše u saopštenju Ambasade SAD.

Ambasada zahtijeva od institucija Kosova da rade na promovisanju interesa građana Kosova.

Član Komisije za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom, Fljorim Isufi je rekao da nema potrebe da komentariše izjavu američke ambasade pošto se ne odnosi na rad Komisije.

Isufi je rekao da na jučerašnjem sastanku komisije njima nije omogućeno da govore i da su u medijima dati samo negativni i neosnovani elementi.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније