Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

18. 11. 2017. 11:47 >> 11:16
37

GRABAR KITAROVIĆ

Hrvatska i Srbija daleko od prijateljstva

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u Vukovaru da su u odnosima Srbije i Hrvatske napravljeni neki pomaci, ali i da će "puno vode proteći Dunavom dok dvije države postanu prijateljske".


"Puno sam puta rekla da će još vode proteći Dunavom prije nego što će Hrvatska i Srbija moći da kažu da su prijateljske zemlje. To, međutim, ne znači da ne smijemo da razgovaramo. Naravno, naša je odgovornost da razgovaramo i rješavamo otvorena pitanja, posebno bolno pitanje nestalih kao humanitarno pitanje koje moramo riješiti što prije", rekla je Grabar-Kitarović, na obilježavanja 26. godišnjice pada tog hrvatskog grada.

Ona je rekla da se danas u Vukovaru treba pokloniti žrtvama, ali da prije svega treba obezbijediti budućnost grada i da ljudi u njemu ostanu.

Hrvatski državni vrh prisustvuje u Vukovaru obiliežavanju 26. godišnjice pada tog hrvatskog grada u koji su poslije tromiesečne opsade ušli pripadnici tadašnje Jugoslovenske narodne armije (JNA) i srpskih paravojnih formacija.

I ove godine Dan sećanja na vukovarske žrtve 1991. godine odvija se pod sloganom "Vukovar - mjesto posebnog pijeteta".

Premijer Andrej Plenković izjavio je novinarima uoči početka komemoracije u krugu vukovarske bolnice da će se Hrvatska uvijek sjećati onih koji su za nju dali živote.

"Tragedija koja se dogodila nakon skoro 90 dana kontinuiranog granatiranja velikosrpske Miloševićeve agresije bila je prekretnica u međunarodnom priznanju Hrvatske. Nakon više od sedam godina Hrvatska je ovdje ponovno zaokružila svoju teritorijalnu cjelovitost", rekao je premijer.

Пратите нас на

Коментари37

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније