Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

19. 11. 2017. 08:24 >> 07:53
8

VLASI O PREGOVORIMA

Uključi li se Rusija, eto problema

Politički analitičar iz Prištine, Azem Vlasi, ocijenio je kao dobru ideju zahtjev Ramuša Haradinaja za učešćem SAD u razgovorima Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

Međutim, kako kaže, ne treba smatrati nemogućim da Srbija traži učešće Rusije u dijalogu "i u toj situaciji komplikuju se problemi".

U izjavi za prištinski "Gazeta Blic" je imao primjedbu na način na koji je zahtjev upućen, pošto je, prema Vlasiju, Haradinaj zahtjev trebalo da uputi direktno SAD, a ne preko Brisela. 

"To je dobra ideja, samo je premijer Haradinaj trebalo da se obrati Amerikancima, a ne Briselu," rekao je Vlasi, prenosi portal "Kos sev". 

Vlasi ne vidi kao nemoguće uključivanje Rusije u dijalog u Briselu, što bi, prema njegovim riječima, moglo da se dogodi na zahtjev Beograda, poslije zahtjeva Haradinaja. 

"Sada kada Haradinaj želi da se SAD angažuju u pregovorima u Briselu, ne treba smatrati nemogućim da Srbija traži učešće Rusije u dijalogu i u toj situaciji komplikuju se problemi, dok razgovori u Briselu treba da normalizuju odnose između Kosova i Srbije", kazao je Vlasi.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније