Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

30. 11. 2017. 10:21 >> 09:49
5

TAČI PORUČIO

"Spreman sam da dođem u Beograd"

Predsjednik Kosova Hašim Tači kaže da je od potpredsjednika SAD Majkla Pensa dobio potvrdu da će se Amerika aktivnije uključiti u dijalog Beograda i Prištine.

"Dijalog sada ulazi u novu fazu i gospođi (Federika) Mogerini je potrebna sva podrška. Zato je neophodno da i Amerika ima svoju ulogu u procesu", rekao je Tači u intervjuu za beogradski portal Remarker.

On je naveo da je nedavno bio u Vašingtonu gdje se sastao sa potpredsjednikom SAD Majklom Pensom, od koga je dobio potvrdu da će se Vašington aktivnije uključiti u dijalog. 

"Njihova uloga je da u proces unesu veći kredibilitet, povjerenje i održivost", rekao je Tači. 

Na pitanje kada će biti formirana Zajednica srpskih opština, Tači je odgovorio: "Što prije, to bolje. U skladu sa kosovskim zakonima, a to je i međunarodna obaveza koju smo preuzeli na sebe u Briselu". 

On je pozvao sve Srbe koji su otišli, da se vrate na Kosovo. 

"Uradićemo sve što je u našoj moći da ih smjestimo i integrišemo u kosovsko društvo", poručio je Tači. 

Dodao je da je poziv predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da posjeti Prištinu "uvijek otvoren". 

"Ja nijesam dobio poziv da posjetim Beograd, ali sam spreman da dođem kada taj poziv stigne. Ako se sastajemo po prijestonicama u svijetu, zašto se ne bismo sastali i u prijestonicama naših dviju država, Prištini ili Beogradu", kazao je Hašim Tači. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније