Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: M.L.B.

30. 11. 2017. 11:15   >>  10:50 17

HRVATSKI SABOR

Minutom ćutanja odali poštu Praljku

Hrvatski sabor je usvojio zajedničku izjavu parlamentarnih stranaka u vezi sa haškom presudom šestorici Hrvata iz Bosne i Hercegovine, a potom je održan minut ćutanja za Slobodana Praljka, koji se ubio u sudnici tribunala, nakon što mu je potvrđena presuda da je počinio ratni zločin.

Trojica poslanika su, međutim, zatražili desetominutnu pauzu, prije rasprave o presudi haškog tribunala i događajima koji su obilježili jučerašnji dan u tom međunarodnom sudu, koji je presudom u slučaju "Prlić i ostali" praktično okončao svoj mandat.

Nakon što mu je pročitana presuda kojom je osuđen na 20 godina, Praljak je u sudnici popio otrov, a kasnije je od posjedica preminuo u bolnici.

"Upravo je tragičnim činom oduzimanja života, general Slobodan Praljak na simboličan način ukazao na svu nepravednost žalbene presude. Dopustite mi da u ime Hrvatskoga sabora i ličlno ime izrazim iskreno saučešće njegovoj porodici", rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Uoči sjednice Sabora, GLAS-ov Goran Beus Rajhenberg je rekao da "neprihvatanje jučerašnje presude dovodi u pitanje pređašnje oslobađajuće presude hrvatskim generalima", prenose agencije.

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine bila je odgođena zbog inicijative da se ona započne minutom ćutanja za Praljka.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније