Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

02. 12. 2017. 14:28 >> 14:02

STANOVNIŠTVO EVAKUISANO

Poplave paralisale Albaniju

Jake padavine dovele su do izlivanja rijeka i evakuacije stanovništva na jugu Albanije, saopštili su danas zvaničnici te zemlje.

Evakuisano je više od 100 porodica u blizini rijeke Vojuša, oko 120 kilometara jugozapadno od Tirane, saopštilo je albansko Ministarstvo odbrane.

Zvaničnici su naveli da je poplavljeno 3.334 kuća, 3.016 hektara poljoprivrednog zemljišta, kao i da 23.000 ljudi od petka nema struju.

U poplavama širom Albanije poginula je najmanje jedna osoba, luke su paralisane, a letovi sa jedinog međunarodnog aerodroma u Tirani su obustavljeni.

Albanski premijer Edi Rama rekao je da se 6.400 spasilaca, policajaca i vojnika bori s "veoma kritičnom " situacijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније