Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

08. 12. 2017. 10:25 >> 09:53
32

DRAŠKOVIĆ SE PRISJEĆA

"Priznao sam Jerusalim prije Trampa"

Nekadašnji šef srpske diplomatije Vuk Drašković podsjetio je da je da je još prije 11 godina Jerusalim nazvao prijestonicom Izraela.

Međutim, to nije, kako je rekao, tada uzburkalo svjetsku javnost, ali jeste srpsku.

Drašković je, kaže, kao šef srpske diplomatije 2006. godine to rekao u Jerusalimu, a pojedinci iz Srbije upućivali su oštre kritike smatrajući izjavu šefa srpske diplomatije neprimjerenom. Danas bi, kaže, učinio isto.

"Bio sam u posjeti Izraelu od 4. do 7. novembra 2006. godine. Bila je to prva posjeta jednog srpskog ministra jevrejskoj državi. Primili su me sa najvišim uvažavanjem ministarka spoljnih poslova Cipi Livni, premijer Ehud Olmert, Benjamin Netanjahu, Šimon Peres", prisjeća se Drašković u izjavi za Blic. 

Predavanje na Institutu za međunarodnu politiku počeo je, kaže, rečenicom: "Veoma sam uzbuđen zbog toga što sam u Jerusalimu, prijestonici Izraela, a i duhovnoj prijestonici mog rođenja". 

Zvanično u tom trenutku, podsjeća, za sve države svijeta, pa i za Srbiju, prijestonica Izraela bio je Tel Aviv, iako su u Jerusalimu bili i Kneset i Vlada i Vrhovni sud Izraela. 

Drašković dodaje da bi i bez tih činjenica rekao da je Jerusalim prijestonica jevrejske države "jer je to nesporna i bolna istorijska istina". 

"Na pres konferenciji sam rekao kada bi Hezbolah i Hamas odložili oružje zavladao bi trajni mir među Jevrejima i Palestincima. Kada bi Izrael odložio oružje, nestalo bi jevrejske države", kaže Drašković. 

On je tada dao istu izjavu i za Jerusalim post.

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније