Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 12. 2017. 19:25 >> 19:03
14

NEREDI U BEOGRADU

I državljani Hrvatske se tukli na derbiju

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da su četvorica hrvatskih državljana učestvovala u neredima na fudbalskom "vječitom derbiju" u Beogradu.

To saopštenje je izdato na osnovu dobijenih informacija iz nadležnih službi u Srbiji, a poslije incidenata na fudbalskoj utakmici između Partizana i Crvene zvezde.

Protiv njih nije sproveden nikakav policijski postupak, navodi se u odgovoru službe za odnose s javnošću hrvatskog Ministarstva u odgovoru na upit agencije Hina o sinoćnjem incidentu.

U saopštenju se kaže da "dvojica hrvatskih državljana nijesu zatražila ljekarsku pomoć, jedan je zatražio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurohirurgiji Vojno-medicinske akademije u Beogradu".

Nijedna od tih osoba, navodi Hina, nije zatražila konzularnu pomoć Ambasade Hrvatske u Beogradu.

"Ambasada Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim tijelima Republike Srbije, a Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova će, u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana", zaključuje se u saopštenju.

MUP je, poslije nasilja na utakmici Partizana i Zvezde, saopštio da je u "prostorije policije dovedeno ukupno 26 osoba", kao i da ima više povrijeđenih.

(B92)

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније