Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

15. 12. 2017. 09:24 >> 08:59
2

HARADINAJ PORUČIO

Vizna liberalizacija do marta

Predsejdnik Vlade Kosova Ramuš Haradinaj kazao je da će Kosovu najkasnije u martu biti odobrena vizna liberalizacija, kao i da će do tada biti završena transformacija Bezbjednosnih snaga Kosova u Oružane snage Kosova.

U izjavi za Radio televiziju Kosova (RTK), Haradinaj je rekao da će najkasnije u martu iduće godine građani Kosova moći slobodno da se kreću u Šengen zoni.

Evropska unija je kao preduslove za viznu liberalizaciju utvrdila demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom i uspjeh u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

RTK je preneo da će Haradinaj o tim temama razgovarati sa predstavnicima EU tokom posjete Briselu 18. decembra.

Ovo je prvi put da je neko od čelnika institucija Kosova govorio o rokovima za ostvarivanje procesa liberalizacije i formiranja Oružanih snaga Kosova.

Međunarodna zajednica i NATO smatraju da je transformacija Bezbjednosnih snaga u Oružane snage političko pitanje koje je u nadležnosti institucija Kosova, ali i da tome treba da prethode izmjene Ustava i saglasnost ostalih zajednica kako bi se sačuvao multinacionalni sastav tih snaga.

Predstavnici Srpske liste se protive formiranju Oružanih snaga Kosova.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније