Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

18. 12. 2017. 12:06 >> 11:34
37

IZETBEGOVIĆ PORUČIO

Otcjepljenja bilo kojeg dijela BiH neće biti

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kaže da je spreman na saradnju sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali "ne na štetu BiH".

"Spreman sam na dijalog i saradnju s Vučićem, ali to ne znači da sam spreman dati bilo koji ustupak koji je štetan za interese BiH. Što se tiče frustracija, nakon tri i po decenije bavljenja politikom, a bilo je tu zaista svačega...malo šta me istinski frustrira i izbacuje iz ravnoteže", rekao je on za "Danas".

Govoreći o posljednjem susretu u Beogradu, Izetbegović kaže da je predsjednik Srbije očigledno bio razočaran njegovim stavom da pitanje Ugovora o državnoj granici između BiH i Srbije ne želi da se rješava, prema željama i interesima Srbije, nego na način da obje države ostvare svoje suverene interese i prava. 

Izetbegović je ponovio da je spreman svim sredstvima da brani teritorijalni integritet i suverenitet BiH u slučaju da Republika Srpska pokuša da se otcijepi. 

"To je moje pravo i moja ustavna i zakonska obaveza. Svi treba da se pomire s tim da neće biti otcjepljenja bilo kojeg dijela BiH i da će Srebrenica, Tomašica, sva ona silna mjesta pokolja nad nevinim žrtvama udruženih zločinačkih poduhvata koje su predvodili Milošević, Karadžić i Mladić ostati zauvijek teritoriju BiH", rekao je Izetegović. 

Пратите нас на

Коментари37

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније