Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

21. 12. 2017. 09:19 >> 08:55
1

VULIN SMATRA

Moskva u dijalogu, to mijenja sve

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da to što je Moskva spremna da se uključi u dijalog Beograda sa Prištinom, ukoliko bude promjene formata, mijenja sve.

Kako je rekao, to zapravo znači povratak Ujedinih nacija u pregovore. Vulin je rekao da Srbija trpi veliki pritisak Albanaca koji pokušavaju da nametnu SAD kao učesnika dijaloga.

On je podsjetio da je u dijalog kao posrednik uključena EU, da je za Srbiju taj format prihvatljiv i da nema potrebe da se bilo šta mijenja. 

"Mogućnošću da Rusija uđe u ove razgovore situacija se značajno, dramatično mijenja, jer bi imali sa druge strane zemlju koja nije priznala KiM, koja će se shodno tome ponašati. To govori o promijenjenoj Srbiji, ličnom odnosu povjerenja koje Vladimir Putin ima prema Aleksandru Vučiću", rekao je Vulin gostujući na RTS. 

On je naveo da je u vrijeme Borisa Tadića i Vuka Jeremića Srbija ušli u Savjet bezbjednosti sa rezolucijom koju je sponzorisala Rusija, a izašla, kako kaže, sa rezolucijom koju je podržala EU. 

"Mi smo izbacili UN iz dijaloga, a uveli Euleks. Ukoliko se Moskva uključi u dijalog, to će biće povratak UN, odnosno povratak onih zemalja koje nijesu priznale Kosovo", naglasio je Vulin. 

On je ponovio da je Srbija zadovoljna sadašnjim formatom, ali da ukoliko neko hoće da mijenja format, onda će morati da računa na Rusiju, ali i na "Srbiju kojoj svijet vjeruje". 

"Poslije samo jednog sastanka Rusija je rekla da su spremni da se uključe u dijalog. To neće biti prijatno ni za njih, to je sukob - biće različitih mišljenja sa SAD i članicama EU", naveo je Vulin.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније